Spuit planner

Beste moment,

optimaal effect

Bepaal het optimale spuitmoment

Met de Spuit planner beschikt u over een nauwkeurige tool om uw gewasbescherming te optimaliseren. Door het combineren van ultra-lokale gegevens en kennis van gewasbeschermingsmiddelen en hun werking, stelt de Spuit planner u in staat het beste toepassingsmoment te kiezen. Door gebruik te maken van deze tool heeft u de mogelijkheid om uw gewasbeschermingsmiddelen optimaal in te zetten, dit bespaart tijd en geld en past in een milieubewuste gewasbeschermingsstrategie.

Het optimale spuitmoment        

De toepassing van gewasbeschermingsmiddelen op het optimale moment is van groot belang voor de teelt van kwaliteitsgewassen met respect voor het milieu. Wanneer op het optimale moment wordt gespoten, kunnen de kosten met 25 – 30% worden teruggebracht. De Spuit planner tool berekent het resultaat van de toepassing van een bepaald gewasbeschermingsmiddel op basis van de actieve bestanddelen, de product formulering, de vroegere, huidige en toekomstige weersomstandigheden op de locatie en het stadium van het gewas.

Spuitvoorspelling

De Spuitplanner visualiseert elk uur een spuitprognose voor de efficiëntie van het opgegeven product voor de komende 48 uur. Plan uw gewasbeschermingsactiviteiten rond perioden met de hoogste efficiëntie. De output van de Spuit planner is gebaseerd op 21 agrochemische weer-gerelateerde en 5 meteorologische gerelateerde processen. Elk proces is het resultaat van de modellering van een bepaald proces dat na de toepassing in of op het blad plaatsvindt.

Gewasbeschermingsmiddelen

Alle stappen van aanhechting, diffusie en opname van de druppels op het blad of de bodem worden berekend. Alle processen maken gebruik van meteorologische gegevens die door FieldMate worden verzameld en berekend. De Spray Planner bevat een databank met meer dan 1220 gewasbeschermingsmiddelen. Alleen geregistreerde producten worden per gewas getoond en zijn per land geselecteerd, onafhankelijk van merk of leverancier.

Met onze oplossingen voor spuitplanning kunt u ervoor zorgen dat u uw gewas precies op het juiste moment behandelt, geld bespaart en zo efficiënt en duurzaam mogelijk te werk gaat. In de app houden onze experts rekening met alle relevante factoren en splitsen ze op in gemakkelijk te begrijpen kleurcodes. Blauw markeert bijvoorbeeld het optimale moment voor een bespuiting, terwijl rood wijst op een slecht moment voor een behandeling.

Effectiviteitsniveau’s

< 50 %

Lage effectiviteit
Het is aanbevolen om de gewasbescherming op dit moment niet uit te voeren.

50-70 %

Matige effectiviteit
Het is aanbevolen om een beter moment te plannen voor de bescherming van het gewas.

70-90 %

Goede effectiviteit
De effectiviteit van het middel is voldoende om het gewas te beschermen.

90-100 %

Optimale effectiviteit
De dosering van fungiciden, herbiciden en groeiregulatoren kan tot 30% worden verlaagd.

Peter Bongers

“Met de FieldMate kunnen we elk veld afzonderlijk monitoren, wat het mogelijk maakt om per veld het beste spuitmoment te bepalen."

Maak uw dagelijkse werk duurzamer      en efficiënter

Wilt u meer informatie?

Hallo, ik ben Erno

Laat me je meer vertellen over de  Spuit planner

+31 (0)85 773 14 47

Blijf op de hoogte van duurzame ontwikkelingen