Agrometeoroloog

In de landbouwsector is één naam niet meer weg te denken als het gaat om agrometeorologie: Erno Bouma. Hij is toonaangevend expert op het snijvlak van meteorologie en landbouw. Zijn werk, dat de complexe interacties tussen weersomstandigheden, plantenziekten, en plagen belicht, heeft diepgaande invloed op de manier waarop gewasbescherming wordt benaderd in Nederland en daarbuiten.

Schrijver

De carrière van Bouma kent meerdere hoogtepunten. Met een achtergrond als agrometeorologisch specialist, heeft hij samen met Prof. Bert Wartena belangrijke publicaties op zijn naam staan, zoals "Weer & Gewasbescherming" in 1994 en "Agrarisch Weerboek" in 1998. Deze werken zijn niet alleen in Nederland erkend maar ook internationaal, met vertalingen in vijf talen, waardoor zijn expertise een wereldwijd publiek heeft bereikt​.

Adviseur

De oprichting van het Agrometeorologisch Adviesbureau Erno Bouma in 2005 markeerde een nieuwe fase in zijn carrière. Vanuit dit platform biedt Bouma lezingen, inleidingen, en cursussen over agrometeorologie. Zijn adviesbureau heeft in de afgelopen decennia een sleutelrol gespeeld in het onderwijzen van landbouwprofessionals over het belang van agrometeorologie, zowel in Nederland als internationaal.

Digitaal

Bouma's expertise strekt zich uit tot het digitale domein, waar hij een cruciale rol speelt bij SmartFarm. Als leidende agrometeoroloog bij SmartFarm draagt Bouma bij aan de ontwikkeling van technologische oplossingen die boeren helpen bij het optimaliseren van hun gewasbescherming. Door het nauwkeurig monitoren van weersomstandigheden en het bieden van praktische adviezen, helpt hij landbouwers betere beslissingen te nemen voor hun gewasbescherming.

SmartFarm, een innovatief agrarisch dataplatform, benut de nieuwste technologieën en de uitgebreide praktijkervaring van experts zoals Bouma. Het platform is ontworpen om landbouwers te ondersteunen bij het effectief managen van hun gewassen, door betrouwbare data en adviezen te leveren. De integratie van wetenschappelijke kennis en praktijkervaring staat centraal bij SmartFarm, met als doel duurzame oplossingen te bieden voor de hedendaagse uitdagingen in de landbouw​ 

Invloed en passie

Erno Bouma is een invloedrijke figuur in de wereld van agrometeorologie, met een ongeëvenaarde passie voor het weer en de impact ervan op de landbouw. Zijn bijdrage aan de landbouwsector, zowel door middel van zijn publicaties als zijn werk met SmartFarm, illustreert de cruciale rol van agrometeorologie in de moderne landbouwpraktijk.

Enkele praktische gewasbeschermings tips:

Tips gewasbescherming deel 1

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 1 maand gratis toegang tot het SmartFarm platform.