Het innovatieve AI weermodel bepaalt voor jou de allerbeste weerdata op ultra lokaal niveau. Niet alleen de weer parameters op het perceel maar ook het gewasklimaat zoals bladnatperiode. Deze parameters zijn cruciaal voor het berekenen van de ziektedruk voorspelling.

Weermodel en nauwkeurigheid

Het SmartFarm weermodel is de nieuwste ontwikkeling op het platform. Zonder weerstations of andere hardware krijg jij nauwkeurige weerdata op een grid van 1,2 km2, iedere 30 minuten. Een unieke ontwikkeling om jou zorgeloos te voorzien van informatie over het weer, ziektedruk en planning van werkzaamheden. Het weermodel is geschikt voor de meeste percelen maar heb jij een perceel met afwijkende omstandigheden dan adviseren we je de SmartFarm sensor

Ontwikkeld door experts

SmartFarm maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om een nauwkeurige dataset te creëren: het SmartFarm weermodel. Dit model biedt ultra-lokale weersgegevens, specifiek afgestemd op elk afzonderlijk perceel. Daarnaast gebruiken we de crop-level-converter om het microklimaat voor alle belangrijke gewassoorten vast te stellen. 

Met de introductie van AI heeft SmartFarm’s eigen meteoroloog, Dr. Joost Nieveen, een uniek en vooruitstrevend weermodel ontwikkeld. Gebaseerd op 70 miljoen datapunten uit voorgaande teeltjaren is een betrouwbaar model gekomen dat zich uitstekend kan meten met de standaard weerstations. 

Voor slechts €14,99 maak je al gebruik van deze oplossing en kun je jouw gewas nog beter verzorgen.

Voordelen van het SmartFarm weermodel

Nauwkeurige data zonder hardware

Alle data voor jou perceel die nodig is om de juiste beslissingen te nemen, zonder zorgen om hardware en met een hoge nauwkeurigheid.

Geeft je 24/7 waardevolle inzichten over je gewas

Houdt de ziektedruk risico's in de gaten en spuit effectiever op het juist moment.

Betaalbaar en 24/7 up-to-date

Voor slechts €14,99 krijg je alle data om jou gewas gezond te houden. 24/7 up-to-date, voor alle telers en alle gewassen

Experts aan het woord

Download de app