In het licht van de huidige ontwikkelingen binnen de agrarische sector, richt Jonkman zich op het verhogen van de efficiëntie en duurzaamheid van zijn operaties. Door te focussen op de gezondheid van de bloemkoolplanten, slaagt hij erin om wekelijks uniforme en kwalitatief hoogwaardige producten te oogsten.

De introductie van nieuwe regelgeving en marktvereisten voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen presenteren echter uitdagingen. De vraag naar efficiëntere, duurzamere en meer bewuste inzet van deze middelen maakt traditionele methoden, zoals kalender-gebaseerd spuiten, achterhaald.

Als reactie hierop heeft Jonkman gekozen voor de implementatie van FieldMate in combinatie met SmartFarm. Deze technologieën ondersteunen hem bij het optimaliseren van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen door het juiste spuitmoment te bepalen en meer gericht te spuiten, wat bijdraagt aan zowel de effectiviteit als de duurzaamheid van de gewasbescherming.

Gezien de voortdurende ontwikkelingen in de sector en de toenemende eisen van afnemers, is Jonkman van mening dat dergelijke innovatieve oplossingen essentieel zullen zijn voor de toekomst van de agrarische bedrijfsvoering.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 1 maand gratis toegang tot het SmartFarm platform.