Veelgestelde vragen over de app

De gebruikersnaam is hetzelfde als het e-mailadres die je hebt gebruikt om te registreren. Als je het wachtwoord bent vergeten, kun je een nieuw wachtwoord aanmaken door te klikken op ‘Ik ben mijn wachtwoord vergeten’ in de SmartFarm-app.

De SmartFarm-app kan worden gedownload op een smartphone en tablet. Download de app in de Google Play Store of in de Apple App Store.

Ga naar https://app.smartfarm.nl/ om via je desktopcomputer of laptop te werken

Eén FieldMate kan voldoende informatie geven over 1 gewas in een homogeen gebied van 3-5 km (zonder bergen, rivieren of andere factoren die de meteorologische omstandigheden kunnen veranderen).

Door zijn unieke ontwerp moet de FieldMate in het gewas worden geplaatst. Kies een plek tussen de planten waar de FieldMate goed opvalt wanneer je met jouw machines het veld bewerkt.

Als je een goede plek hebt gevonden, maak je een gat van 25 cm diep met een grondboor of een schop. Plaats de witte technologiepaal in het gat en druk de grond stevig aan om ervoor te zorgen dat de paal stabiel blijft staan. Klik en draai de grijze kop met regenmeter op de paal, de FieldMate staat nu ‘aan’.

Door het unieke ontwerp heeft de FieldMate zeer weinig onderhoud nodig. Het is echter raadzaam de FieldMate af en toe en bij afwijkingen te controleren.

De lepel van de regenmeter moet worden gecontroleerd op vuil. Verwijder eventueel zand, stof of ander vuil. Controleer de zonneschilden op spinnenwebben of ander vuil dat de metingen kan beïnvloeden.

Ja, dat kan! Omdat de FieldMate modulair is, kun je de batterij vervangen. Neem contact op met ons support team om een nieuwe grijze kop met regenmeter te bestellen.

De minimale looptijd van het abonnement is 1 jaar en kan daarna maandelijks worden opgezegd.

SmartFarm werkt per gewas. Je geeft dus het perceel op met het gewas wat erop groeit.

Het is geen probleem om het gewas tussentijds te wijzigen, houdt er wel rekening mee dat het enkele dagen duurt om opnieuw een betrouwbare ziektevoorspelling te berekenen.

Er zijn geen verzendkosten binnen de EU.

Het aantal gebruikers is onbeperkt, je kunt in de app medewerkers, collega-telers en teeltadviseurs uitnodigen.

Niet gevonden wat je zocht?

Wij helpen en denken graag met jou mee, voel je vrij om contact met ons op te nemen!

Download de app