Het 'internet-der-dingen' biedt eindeloze mogelijkheden. Muizenvallen, tuinverlichting, garagedeuren, bloempotten en allerlei 'dingen' worden uitgerust met sensoren, ze komen met elkaar in verbinding en worden daarmee smart (slim). In de landbouw noemen we dit smartfarming.

 

De land- en tuinbouw is een zeer innovatieve sector en nieuwe ontwikkelingen worden snel gebruikt door boeren en telers. Internet-of-Things is uitstekend geschikt voor de landbouw en veehouderij. Door planten, dieren, machines of de bodem uit te rusten met sensoren zijn er flinke voordelen te halen in toenemende groei en kostenreductie.

 

Voorbeelden zijn; stalklimaat verbeteren, ziektedrukalerts bij dieren en planten, meten van vulhoeveelheden in voersilo's, efficiënter beregenen en vele andere praktische IoT toepassingen zullen het leven van de boer makkelijker maken en een beter resultaat opleveren. Lees meer over de mogelijkheden op onze website

 

 

De FieldMate is het eerste IoT weerstation

AppsforAgri BV heeft het afgelopen jaar het eerste IoT weerstation van Nederland ontwikkeld, de FieldMate. Een echte IoT toepassing waar telers iedere dag iets aan hebben.

 

De FieldMate is eenvoudig maar slim. De sensoren van de FieldMate meten in de bodem de temperatuur en in het gewas de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. We hebben vorig jaar op tientallen percelen testen gedaan en de telers zijn erg enthousiast over de mogelijkheden.

 

Het weer meten op uw eigen perceel biedt u alle informatie om de planning te verbeteren, het gewas te monitoren en tijdig in te spelen op vorst, ziekten en plagen.

 

Weersgegevens plaatspecifiek meten op uw eigen perceel is vanaf nu eenvoudig mogelijk en ook nog eens zeer betaalbaar! De kosten van de FieldMate zijn eenmalig slechts €69,- en een vergoeding van 19,- per maand "all-in"(dataverkeer, app, support en omruilgarantie).

 

Bestel de FieldMate in onze webshop en maak ook van uw bedrijf een smartfarm!

     

 

Sigfox netwerk werkt uitstekend in de buitengebieden

De FieldMate maakt gebruik van de allernieuwste LoraWan netwerktechnologie, Sigfox.

 

Sigfox is een laag frequentie (868 Mhz) netwerk met een landelijke dekking in Nederland en België. Onze testen hebben uitgewezen dat ook in het buitengebied een goede dekking is. Het typerende van het Sigfox netwerk is het zeer energie zuinige dataverkeer. De FieldMate gaat 5,5 jaar mee op 1 batterij! Dat is zorgeloos data verzamelen op uw boerderij.

 

 

U heeft dus geen wifi nodig, geen simkaart, geen stroomvoorziening. De Fieldmate is Plug&Play en kan eenvoudig in het perceel worden geplaatst. De gegevens worden verstuurt naar de SmartFarm app.

 

Goedkoper en makkelijker kunnen we het niet maken om uw bedrijf te voorzien van smartfarm technologie, bestel ook voor uw bedrijf de FieldMate!