Lemken

LEMKEN wordt gezien als een van de meest vooruitstrevende en duurzame bedrijven wereldwijd als het gaat om rendabele landbouw. Als toekomstgerichte onderneming is het dan ook geen verrassing dat zij besloten hebben om samen te werken met SmartFarm door onze topproducten op te nemen in hun eigen productassortiment. De FieldMate en de SmartFarm app, vormgegeven in hun eigen huisstijl, zijn verkrijgbaar via hun dealernetwerk en op hun eigen website. In ons interview met Anthony van der Ley van LEMKEN hebben we gevraagd waarom ze besloten hebben om met SmartFarm te werken en wat ons product tot hun eerste keuze maakt.

Anthony van der Ley

Hallo Mr. van der Ley. LEMKEN heeft er voor gekozen om met SmartFarm in zee te gaan door hun producten toe te voegen aan hun eigen assortiment. Waarom heeft LEMKEN gekozen voor SmartFarm?

Bij LEMKEN is het onze filosofie om voortdurend vooruit te kijken. Op dit punt komen we sterk overeen met de aanpak van SmartFarm. Door samen te werken, streven we ernaar om nieuwe en slimme producten te ontwikkelen die feilloos samenwerken met onze machines. Omdat we regelmatig contact hebben met SmartFarm, zijn we altijd op de hoogte van waar zij mee bezig zijn. En door deze inzichten kijken we zeer positief naar de toekomst, omdat we er sterk van overtuigd zijn dat onze klanten veel profijt zullen hebben van de resultaten.

LEMKEN heeft al een eigen productassortiment. Hoe past de FieldMate precies in uw ontwikkeling van precisielandbouw?

Wij zijn al enkele jaren bezig met de ontwikkeling van elektronica voor machines. De reden daarvoor is dat wij geloven dat de landbouw slimmer en succesvoller kan worden door de juiste hulpmiddelen te gebruiken. De FieldMate -of hoe wij hem noemen, de iQblue Clara – past perfect in onze visie omdat het agrarische kennis en duurzame landbouw combineert. Om eerlijk te zijn, geloven we niet dat de iQblue Clara zelf de grootste ontwikkeling is voor ons iQblue assortiment. Maar het zijn de krachtige beslissingsondersteunende tools die echt het verschil maken. Deze toegevoegde waarde voor onze klanten en uiteindelijk voor het succes van de landbouw maakt de FieldMate perfect passend in ons productassortiment.

U hebt het over de toegevoegde waarde van de FieldMate? Wat is deze waarde volgens u precies?

Zoals ik al zei, zijn het de beslissingsondersteunende tools die de grootste waarde toevoegen voor de landbouwer. Door deze tools te gebruiken in hun dagelijkse werk, kunnen zij op een eenvoudige manier hun inkomen verhogen. Dit is eenvoudigweg het gevolg van een meer adequate gewasbescherming en een vermindering van het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Dit maakt de landbouw niet alleen duurzamer op de lange termijn, het helpt de boeren ook om hun investering in de iQblue Clara in een mum van tijd terug te verdienen!

Over iQblue

Nieuwe wetgeving, stijgende kosten en meer verantwoordelijkheid voor het milieu – boeren staan tegenwoordig voor talrijke uitdagingen. Hier kunnen LEMKEN producten en diensten helpen deze op te lossen. Efficiënte machines en digitale technologieën verhogen de productiviteit en bevorderen tegelijkertijd een duurzame landbouw. Het iQblue assortiment biedt intelligente producten die apparaten en gegevens efficiënt met elkaar verbinden.

Digitale Landbouw met iQblue

Is zeer efficiënt, verhoogt de productiviteit en vermindert het werk
Ondersteunt boeren om hun werk flexibeler aan te passen aan hun behoeften
Maakt preciezer zaaien, bemesten en irrigeren mogelijk, waardoor waardevolle hulpbronnen worden bespaard

Waarom LEMKEN elektronica?

LEMKEN ontwikkelt al meer dan tien jaar baanbrekende elektronica voor landbouwmachines. Hun oplossingen komen tot stand in nauwe samenwerking met de mensen die er dagelijks mee werken – landbouwers en loonwerkers over de hele wereld. Zo kunnen ze precies die oplossingen bieden die de landbouw echt succesvol maken.

Laatste nieuws & updates