CNH Industrial

AGXTEND staat voor state-of-the-art onderzoek en geheel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van precisielandbouw. Met een soortgelijke vooruitstrevende aanpak bleek SmartFarm de perfecte match voor een samenwerking met AGXTEND. We zijn dan ook erg blij dat we hun productassortiment kunnen uitbreiden met onze FieldMate en de SmartFarm app, die wordt aangeboden via AGXTEND’s wereldwijde dealernetwerk onder hun eigen merknaam FarmXtend. Product manager Kimberly Vanrobays legt uit wat SmartFarm de perfecte partner maakt om samen te werken aan de toekomst van de landbouw.

Kimberly Vanrobays

Goedemorgen mevrouw Vanrobays, dank u dat u de tijd neemt voor dit interview. AGXTEND heeft onlangs de beslissing genomen om de FieldXact en de SmartFarm app op te nemen in hun product portfolio. Waarom heeft u besloten om SmartFarm als partner te kiezen?

We hebben SmartFarm gekozen als onze partner voor weerdata oplossingen vanwege hun zeer unieke combinatie van in-house agronomische expertise en software ontwikkeling. Dit maakt hen simpelweg de perfecte partner voor onze OEM (Original Equipment Manufacturer) oplossingen.

AGXTEND heeft al een zeer indrukwekkend productportfolio. Hoe passen de FieldMate en de SmartFarm app in dit portfolio?

Het komt er op neer dat een belangrijk aspect van ons productportfolio geavanceerde oplossingen voor precisielandbouw bevat. Ik heb het daarmee over instrumenten die de telers gedurende het hele teeltseizoen ondersteunen. Aangezien het weer een zeer belangrijke factor is, wilden we echt een “alles-in-één-oplossing” hebben: een combinatie van een sensor in het veld, die rekening houdt met het weer, en gebruiksklare adviesmodules. Dit is precies wat SmartFarm biedt. Bovendien kan ons brede dealernetwerk, met de FieldXact en de FarmXtend app, deze producten gemakkelijk en direct vanuit hun voorraad verkopen. Een ander voordeel is dat de compatibiliteit van de producten veel mogelijkheden biedt voor integratie binnen onze toekomstige digitale strategie. 

U hebt al een zeer uitgebreid portfolio. Wat is volgens u de grootste toegevoegde waarde van SmartFarm?

De grootste toegevoegde waarde is dat het een eenvoudige, flexibele plug & play-oplossing is, echt waar. Dit betekent een minimale inspanning voor de telers, die het alleen maar op hun veld hoeven te installeren om de gezondheid van hun gewassen ultra-lokaal te monitoren. Het is ook een ongelooflijk comfortabele oplossing voor de telers, omdat het hen in staat stelt alle relevante gegevens te bekijken wanneer het hen uitkomt, zelfs comfortabel vanachter hun bureau thuis of onderweg. Om een lang verhaal kort te maken: het is gewoon een perfect instrument dat past in elke precisielandbouwbenadering voor alle gewassen.

Over AGXTEND

AGXTEND is het eerste merk dat gespecialiseerd is in opkomende precisielandbouw en ISOBUS oplossingen in de landbouwindustrie. Het biedt een breed scala aan baanbrekende en dynamische precisielandbouw oplossingen van strategische partnerbedrijven. Dit verkort de time-to-market en vergemakkelijkt grootschalige adoptie.

 

Het AGXTEND gamma kan volledig worden geïntegreerd in Case IH’s AFS, STEYR’s S-TECH en New Holland Agriculture’s PLM bestaande precisielandbouw platformen. Daarnaast is een volledige reeks van tractoren, oogstmachines en werktuigen van andere fabrikanten in staat om deze oplossingen te gebruiken, mits aan de technische compatibiliteitscriteria wordt voldaan. Hun producten zijn ook een belangrijk onderdeel van CNH Industrial’s benadering op het gebied van precisielandbouw oplossingen, die klanten in staat stelt om de dienst of het gereedschap te kiezen dat voor hen geschikt is en hen in staat stelt om controle te houden over hun gegevens met opt-in logica.

 

AGXTENDs producten hebben het potentieel om de duurzaamheid van agrobedrijven aanzienlijk te verbeteren door een vermindering van het brandstofverbruik en de uiteindelijke vermindering van zowel meststoffen als gewasbeschermingsmiddelen. Bovendien, de commercialisering van innovatieve nul-chemische onkruidbestrijding door het precisiegebruik van elektrische pulsen vermindert aanzienlijk de milieu-impact van een landbouwbedrijf door het verstrekken van een effectief en duurzamer alternatief voor agrochemische producten.

Laatste nieuws & updates