fbpx

Welkom bij SmartFarm: waar we theorie en praktijk combineren om de landbouw verder tot bloei te laten komen!

In de wereld van landbouw is de praktijk, waarin gewerkt wordt met aarde en gewassen, van essentieel belang. Maar wat als we vertellen dat het combineren van praktijkervaring met theoretische kennis de sleutel kan zijn tot succesvolle gewasproductie? In dit blog gaan we verder in op het nut van het samenbrengen van theorie en praktijk in de landbouwsector. Zo streven we bij SmartFarm samen naar efficiëntie, duurzaamheid en productiviteit!

succesvolle gewasproductie leid naar bloei

Hoe de brug tussen theorie en praktijk bijdraagt aan succesvolle gewasproductie

We kunnen er niet meer omheen: door de klimaatveranderingen worden de weersomstandigheden steeds extremer. Dat levert niet alleen veranderende wet- en regelgeving op waar de landbouwsector aan moet voldoen, maar ook wordt het een grotere opgave om een gewas optimaal te laten groeien. En laat dat nou net een cruciale succesfactor zijn in de agri-wereld. Aan de hand van actuele data over een gewas in combinatie met kennis, kan er  ingespeelt worden op belangrijke factoren, om zo te streven naar een perfecte oogst.

SmartFarm: innovatieve landbouw

Het maken van de juiste beslissingen op de juiste momenten kan door het wisselvallige weer best lastig zijn. Bij SmartFarm hebben wij een tool ontwikkeld die erbij helpt het optimale uit een gewas te halen: de FieldMate! Deze innovatieve meter is ontwikkeld door onze experts, die niet alleen theoretische kennis maar ook jarenlange praktijkervaring hebben.

De FieldMate is de meest nauwkeurige sensor op de markt en meet het micro-klimaat van het gewas. Deze gegevens worden aan de hand van wetenschappelijke computermodellen omgezet naar teeltadviezen, die vervolgens samen met alle belangrijke parameters af te lezen zijn op de SmartFarm app! Dit geeft niet alleen de kans te focussen op duurzaamheid, maar zo bespaart u ook geld en tijd.

Meer weten over de SmartFarm-app? Bekijk dan onze uitleg video! 

Laatste nieuws & updates