fbpx

SmartFarm op SoilEvolution 2022 in Duitsland

Johannes Jerchel, akkerbouwer “Ik vind de FieldMate een ontzettend bijzondere uitvinding. Vooral het feit dat er ziektemodellen aan zijn gekoppeld.” 

SmartFarm was aanwezig van 31 mei tot 02 juni 2022 op het Soil Evolution event in Uttenweiler, Duitsland. Het event is georganiseerd door GKB, Boden ist Leben en Swiss No-Till

Het event over bodemvruchtbaarheid en bodemstructuur in Duitsland. 

Soil Evolution is de plek waar innovatieve bemestings- en gewasbeschermingsconcepten de agrarische markt treffen. 

Het unieke van Soil Evolution is de kennis die er wordt gedeeld. 

Bezoekers kregen de keuze om naar verschillende lezingen en presentaties over bodemvruchtbaarheid, gewasbescherming en bemesting te luisteren. 

Ook landbouw school het Josephinum uit Oostenrijk was aanwezig op de beurs. De studenten David, Matthias en Jan hebben gedurende het hele event meegelopen. Zo hebben zij kennis opgedaan over gewasbescherming, op een interactieve manier. Aan het einde van het event heeft de klas een FieldMate in ontvangst mogen nemen. 

Zo kunnen zij ook op school lessen over gewasbescherming beter inrichten en aan de hand van de FieldMate zien hoe weersomstandigheden hierop invloed uitoefenen.

Voor veel bedrijven was de FieldMate met spuit planner en ziektewaarschuwingssystemen iets nieuws. 

Er was heel veel interesse in de koppeling tussen de FieldMates en de SmartFarm app. Boeren in Duitsland zijn actief bezig om efficiënter en duurzamer te telen.

Telers kunnen direct zien hoe hun percelen ervoor staan en wat de ziektedruk is, zonder dat zij hier fysiek langs hoeven te gaan. Dit was voor veel telers in Duitsland een reden om de FieldMate aan te schaffen. Zo zijn er tijdens en na Soil Evolution 35 FieldMates verkocht.

Met de FieldMate winactie kon één bezoeker van onze SmartFarm stand een FieldMate winnen. De winnaar is Johannes Jerchel, die suikerbieten teelt in Duitsland. Hij heeft de FieldMate samen met zijn vrouw in handen mogen nemen. Dat filmpje kunt u hieronder zien. 

Ook heeft youtuber Michel Deere een video gemaakt over de beurs. Hier komen wij ook in voor. Om ons terug te zien kunt u de video starten op 06:07. Klik hier voor de video van Michel Deere.

Om met onze komende winacties ook kans te maken op prijzen kunt u ons volgen op Instagram. Hier plaatsen wij als eerste wat voor winacties wij houden en hoe u daaraan kunt meedoen.

 

 

Laatste nieuws & updates