fbpx

Rodeko beurs 2023

Volautomatische plantmachines, de FieldMate van Smartfarm en de grote belangstelling voor bodembeheer. Dat waren de opvallende zaken op de RoDeKo-beurs afgelopen weekend in Kolhorn.

Op de beurs van Telersvereniging RoDeKo (rode en Deense kool) bij Jimmik in het Noord-Hollandse Kolhorn stonden drie aanbieders van volautomatische plantmachines. Na Nanne Kooiman en Agri Evolutions doet nu ook TTS-Transplanter met een lichtere machine zaken boven het Noordzeekanaal.

Sensoren hulpmiddel bij bestrijding schimmels

Nieuw op de beurs was Smartfarm met de FieldMate-sensor die inmiddels bij broccolitelers is ingeburgerd. Deze sensor is een hulpmiddel bij beslissingondersteunende systemen voor bestrijding van vooral schimmels. “De sensoren verzamelen gegevens op de plek waar dit het belangrijkst is, precies tussen de planten”, vertelt de leverancier.

De metingen van het gewasklimaat blijken sterk te verschillen van gegevens die gangbare weerstations regionaal verzamelen. “De exacte en onafhankelijke verzameling op ultralokaal niveau stelt ons in staat de juiste informatie te verstrekken die nodig is om de beslissingen te nemen.”

Bron:  https://www.gfactueel.nl/rodeko-beurs-richt-zich-op-mechanisatie-data-en-bodembeheer/

Laatste nieuws & updates