fbpx

Het SmartFarm team bezoekt avocado en mango telers

Begin oktober heeft het SmartFarm team een bezoek gebracht aan zuid-Spanje om daar avocado en mango telers te bezoeken. De FieldMate en de beslissingsondersteunende tools van SmartFarm zijn hier met veel interesse ontvangen door de telers. Een bezoek aan de classificatie- en verpakkingsfabriek van producentenorganisatie TROPS mocht daarbij tijdens deze reis niet ontbreken.

Het SmartFarm team heeft tijdens hun bezoek aan zuid Spanje zeer interessante rondleidingen mogen ontvangen door teeltspecialisten van TROPS. Er zijn verschillende bedrijven bezocht waar avocado’s en mango’s geteeld werden. Een bezoek aan de boerderij met de hoogste opbrengsten was een van de hoogtepunten van de rondleidingen.

Sensoren in deze teelten

In deze teelten wordt reeds gebruik gemaakt van verschillende sensoren. Onder andere sensoren om de stamontwikkeling van de bomen te monitoren, als sensoren om de bodemvochtigheid te bepalen. Deze sensoren verstuurden data via een gateway naar een server of moesten handmatig worden uitgelezen op de analoge meters. De FieldMate in combinatie met de SmartFarm app waar de data real-time getoond wordt, was een welkome verassing voor de telers. Ook de beslissingsondersteunende modellen werden goed ontvangen. Doordat er steeds minder middelen toegestaan zijn in de avocado en mango teelt, is het geschikte middel op het juiste moment toedienen zeer cruciaal. 

Interesse in SmartFarm modellen

Door de enorme hoeveelheid interesse in de beslissingsondersteunende modellen voor deze gewassen, zullen deze ontwikkeld worden door ons expert team. Na de ontwikkel en test procedure zullen de modellen toegevoegd worden aan de SmartFarm app. Op deze manier blijft de SmartFarm app zich ontwikkelen en uitbreiden!

Laatste nieuws & updates