fbpx

De FieldMate weerpaal snel terug verdienen

Joost Nieveen, agrometeroloog “Het weer kunnen we niet veranderen, hoe je erop inspeelt wel!” 

Welke weersomstandigheden zijn optimaal voor een bespuiting? Geen storm of stortbui, maar zeker ook geen windstilte. En welke eisen stellen gewasbeschermingsmiddelen aan temperatuur, vocht in de lucht en andere meteorologische kenmerken? De FieldMate weerpaal helpt u hierbij en u verdient hem gemakkelijk weer terug!

De FieldMate met spuit planner en ziektewaarschuwingssysteem levert niet alleen een gezonder gewas op, maar ook een flinke besparing op de gewasbeschermingskosten. Hiermee verdient u de investering in een FieldMate weerpaal al binnen 6 maanden terug.

Het moment van toepassen van gewasbeschermingsmiddelen is van cruciaal belang voor de werking. Wanneer u op een zonnige zomerse dag een insecticide of pyrethroïde toepast op uw gewas, kan het zijn dat de gewastemperatuur vele malen hoger ligt dan u denkt, waardoor het effect al gauw tot onder de 80% daalt en u kans loopt op schade in uw gewas. Echter, wanneer u op het juiste moment gaat spuiten, kan u direct 10-20% aan gewasbeschermingsmiddelen besparen met behoud van hetzelfde effect. 

Volgens de Wageningen Universiteit kost het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de Nederlandse landbouw gemiddeld €450,- per hectare per seizoen. Waar in Nederland een gemiddeld agrarisch bedrijf al gauw 50 hectare verbouwd, staat een besparing van 10% dus snel tegenover een kostenbesparing van €2250,- per jaar. Met een kostprijs van €999,- (inclusief 3-jarig gebruik) heeft de FieldMate dus een gemakkelijk haalbare terugverdientijd van ongeveer 6 maanden. 

Bovendien informeert de FieldMate u eerder over het risico van ziekteontwikkeling in uw gewas dan fysieke waarnemingen dat kunnen. Dat verbetert voor u de kans om uw gewas preventief te beschermen tegen ziekte, en helpt u bij het efficiënter inzetten van het beperkender wordende gewasbeschermingsmiddelen pakket.

De FieldMate meet continu het klimaat in uw gewas, wat u kan helpen bij het beter plannen van uw activiteiten. Zo wordt u nooit meer verrast door een té nat gewas, bevroren bladeren of een plaatselijke regenbui.

Laatste nieuws & updates