fbpx

Agribusiness

Ondersteun uw 

klanten met data 

gedreven advies

Waarom zou u SmartFarm gebruiken?

Goed advies geven aan telers is niet eenvoudig. Vroeger niet, maar nu  in de huidige, steeds complexere agrarische sector, zeker niet. De bedrijven zijn groter geworden, de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen geringer en de beperkingen van overheidswege omvangrijker. Hoe meer factoren er zijn om rekening mee te houden, hoe moeilijker het wordt om de telers de juiste begeleiding te geven bij de uitdagingen waarmee zij elke dag worden geconfronteerd. Hierbij kan SmartFarm u ondersteunen met waardevolle informatie, zodat u telers nog beter kunt adviseren in het maken van de juiste beslissingen.

Uw persoonlijke kennis en ervaring zijn nog steeds de meest waardevolle factor bij het vinden van het juiste advies. Het enige verschil is dat uw waardevolle vaardigheden worden ondersteund met de juiste informatie voor de uitdagingen waarmee telers te maken krijgen. Deze informatie helpt u niet alleen om u aan te passen aan een steeds veranderend gewas. Het stelt u ook in staat om in de toekomst te kijken. Deze voorsprong zorgt ervoor dat u een efficiëntere, duurzamere en zuinigere begeleiding kunt geven aan uw telers.

Hoe werkt het?

Onze FieldMate sensor meet relevante gegevens waar ze het belangrijkst zijn: ultra-lokaal, direct op de percelen van uw telers. Op die manier voorziet de FieldMate u van alles wat u moet weten over het gewas van de telers, zoals temperatuur op verschillende hoogtes en in de bodem, luchtvochtigheid en neerslag. Daarnaast krijgt u een nauwkeurige, ultra-lokale weersvoorspelling die specifiek is afgestemd op de locatie van uw veld. Dit is slechts het begin van wat SmartFarm met data kan bereiken. Onze alles-in-één oplossing verzamelt namelijk niet alleen actuele gegevens, maar combineert ze ook met waardevolle historische metingen en weersvoorspellingen.

Dit proces zet niet alleen gegevens om in relevante informatie, het tilt uw kennis ook naar een hoger niveau. Met ons Ziekte Waarschuwingssysteem krijgt u meer zicht in de ziektedruk van de gewassen en met ons spuitadvies kunt u de telers beter ondersteunen in het efficiënt inzetten van gewasbescherming. Dit alles hebben wij samengebracht in één app, die daarbij ook nog makkelijk te gebruiken is.

Hoe kan SmartFarm u ondersteunen?

Samen zijn we sterker. Uw waardevolle kennis en ervaring en onze datagedreven resultaten kunnen uw advies naar een hoger niveau tillen. SmartFarm zet hierbij niet alleen gegevens om in toepasbare informatie, het ondersteunt u met alles wat u nodig hebt voor een optimaal advies. Door telers goed onderbouwd te adviseren wanneer ze hun gewas moeten beschermen, kunt u hen namelijk helpen tijd te besparen. Dit door onnodige handelingen te vermijden en tegelijkertijd de hoeveelheid benodigde gewasbeschermingsmiddelen te verminderen.

Inzicht in wanneer gewassen kwetsbaar zijn en bescherming nodig hebben, helpt boeren niet alleen geld te besparen, maar draagt ook bij bij aan meer duurzame teelt. Deze manier van landbouw bedrijven is niet alleen een van onze persoonlijke doelen, het wordt ook een vereiste van de overheid in veel landen. Door boeren nu te begeleiden bij het nemen van de juiste stappen, zijn ze niet alleen klaar voor de verplichte vereisten van morgen, maar zorgen wij ook dat zij voorop kunnen blijven lopen.

Blijf op de hoogte

wat er in uw gewas speelt

“Door gebruik van de FieldMate krijg je veel data binnen over de omstandigheden op het perceel waar we op termijn onze strategie op aan kunnen passen.”

Geert Steenhuis
Technisch adviseur bij Agrifirm – GMN

Wilt u meer informatie?

Hoi, Ik ben Karsten

Bent u er klaar voor om uw teeltadvies naar een hoger niveau te tillen?

+31 (0)85 773 14 47