Agribusiness

Ondersteun uw 

klanten met data 

gedreven advies

Waarom zou u SmartFarm gebruiken?

Goed advies geven aan telers is niet eenvoudig. Vroeger niet, maar nu  in de huidige, steeds complexere agrarische sector, zeker niet. De bedrijven zijn groter geworden, de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen geringer en de beperkingen van overheidswege omvangrijker. Hoe meer factoren er zijn om rekening mee te houden, hoe moeilijker het wordt om de telers de juiste begeleiding te geven bij de uitdagingen waarmee zij elke dag worden geconfronteerd. Hier kan SmartFarm u bij ondersteunen met waardevolle informatie, zodat u telers nog beter kunt adviseren in het maken van de juiste beslissingen.

Uw persoonlijke kennis en ervaring zijn nog steeds de meest waardevolle factor bij het vinden van het juiste advies. Het enige verschil is dat uw waardevolle vaardigheden worden ondersteund met de juiste informatie voor alle uitdagingen waarmee telers te maken krijgen. Deze informatie helpt u niet alleen om u aan te passen aan een steeds veranderend gewas. Het stelt u in staat om in de toekomst te kijken. Deze voorsprong zorgt ervoor dat u een efficiëntere, duurzamere en zuinigere begeleiding kunt geven aan uw telers.

Hoe werkt het?

Onze FieldMate sensor meet relevante gegevens waar ze het belangrijkst zijn: ultra-lokaal, direct op de percelen van uw telers. Op die manier voorziet de FieldMate u van alles wat u moet weten over het gewas van de telers, zoals temperaturen, luchtvochtigheid en bodemtemperatuur. Bovendien presenteren ze u een ultra-lokale weersvoorspelling, afgestemd op de locatie van het veld. Dit is slechts het begin waar SmartFarm data een stap verder brengt. Onze alles-in-één oplossing verzamelt gegevens in het heden en combineert die met waardevolle metingen uit het verleden en weersvoorspellingen.

Dit proces zet niet alleen gegevens om in relevante informatie, het tilt uw kennis ook naar een hoger niveau. Telers willen weten of ze tegen een bepaalde ziekte moeten spuiten of niet. Twijfelen over wanneer ze hun gewassen moeten oogsten. Ons algoritme ondersteunt u om precies dat advies te geven dat uw klanten nodig hebben. Alles gecombineerd in één gemakkelijk toegankelijke app, die u precies laat zien wat u moet weten om anderen op de best mogelijke manier te helpen.

Hoe kan SmartFarm u ondersteunen?

Samen zijn we sterker. Uw waardevolle kennis en ervaring en onze relevante informatie kunnen uw advies naar een hoger niveau tillen. SmartFarm zet niet alleen gegevens om in toepasbare informatie, het ondersteunt u met alles wat u nodig hebt om het best mogelijke advies te geven – om de landbouw efficiënt en duurzaam te maken. Door telers goed onderbouwd te adviseren wanneer ze hun gewas moeten beschermen, kunt u hen helpen tijd te besparen door onnodige handelingen te vermijden en tegelijkertijd de hoeveelheid benodigde gewasbeschermingsmiddelen te verminderen.
Inzicht in wanneer gewassen kwetsbaar zijn en bescherming nodig hebben, helpt boeren niet alleen geld te besparen, maar draagt ook bij bij aan meer duurzame teelt. Deze manier van landbouw bedrijven is niet alleen een van onze persoonlijke doelen om te bereiken, het wordt ook een vereiste van de overheid in veel landen. Door boeren nu te begeleiden bij het nemen van de juiste stappen in de toekomst, zijn ze niet alleen klaar voor de verplichte vereisten van morgen, maar kunt u ook altijd vooroplopen.

Blijf op de hoogte

wat er in uw gewas speelt

“Door gebruik van de FieldMate krijg je veel data binnen over de omstandigheden op het perceel waar we op termijn onze strategie op aan kunnen passen.”

Geert Steenhuis
Technisch adviseur bij Agrifirm – GMN

Wilt u meer informatie?

Hoi, Ik ben Karsten

Bent u er klaar voor om uw teeltadvies naar een hoger niveau te tillen?

+31 (0)85 773 14 47